Archive for July 2011


Sansele ratate ale Clujului

July 25th, 2011 — 10:36pm

1. Stadionul

Nu stiu daca asta e cea mai mare sansa ratata, insa e la mare concurenta cu aeroportul. Nu des se intampla sa demolezi o cladire intr-o zona centrala. Darmite un stadion!

Noul stadion trebuia sa se construiasca in afara orasului sau in orice caz, departe de centru, cum au facut nemtii. Erau destule locuri disponibile. Iar in locul stadionului se putea extinde parcul. Sau se putea construi filarmonica, ca tot e in discutie. Oricum zona propusa pentru filarmonica e foarte proasta (pe 21 Decembrie, inainte de Maestro Center).

2. Aeroportul

Aici mai e o sansa foooarte mica sa se indrepte lucrurile dar probabil nimeni din cei care pot decide nu e destul de luminat.

Aeroportul, la fel ca si stadionul, ar trebui scos in afara orasului. La 20-30km sau chiar mai mult. Am inteles ca trebuiau construite noile cladiri, cea veche chiar nu mai facea fata. Dar atat. Acuma se pregateste licitatia pentru mutatea cursului Somesului, pentru a putea lungi pista (si constructia uneia noi, parca). De aia ziceam ca mai e o sansa, la ora la care scriu aceste randuri inca nu s-a finalizat licitatia. Poate intre timp imi citeste primaru blogu.

Cladirile aeroportului se pot vinde sau inchiria, la fel si toata suprafata din zona. Se poate face un cartier intreg acolo.

3. Linia de tramvai

Tocmai au inceput lucrarile la linia de tramvai. La singura linie de tramvai, ca doar una avem. Si aia nu e dedicata, adica nu are nici un avantaj fata de un autobuz. Adica stai in trafic de-ti vine rau. Ok, nu are nici un avantaj fata de un troleibuz, pentru ecologisti. Am zis ca toate strazile cu linie de tramvai sunt distruse in ultimul hal de-ti vine sa plangi la volan? Clujenii stiu, dar trebuia sa specific pentru ceilalti 2 cititori.

Tramvaiul ar trebui desfiintat si inlocuit cu o linie de troleibuz. Dar e prea tarziu, fraierii aia din consiliu europei (sau de unde or fi) au aprobat deja fondurile pentru reparatia liniei.

4. Canalul morii

Eh, canalul morii paleste in comparatie cu celelalte sanse ratate. Si-n plus, aici chiar mai am sperante ca va fi transformat candva in pista pentru biciclisti.

5. In concluzie

Imi pare foarte rau ca nimeni nu gandeste la primarie. Cel mai rau imi pare pentru stadion, ca aeroportul se poate muta si peste 10-20 de ani, insa stadionul ala cred ca va sta in picioare cel putin 50 de ani. Pacat.

Comment » | Diverse

Back to top