Archive for September 2012


Dezamagirea Lotus Cluj

September 29th, 2012 — 12:22am

Actualizare: nu vreau in nici un caz sa aduc un prejudiciu de imagine restaurantului. Am vizitat intr-un final restaurantul, iar mancarea este buna, atata doar ca am avut alte asteptari in privinta mediului ambiant/pretului/servirii/etc.

Am vazut undeva un afis ce anunta ca tocmai s-a deschis in Cluj un restaurant cu specific tailandez – Lotus. M-am bucurat tare mult, dorind sa experimentez chestii noi. Asa ca mi-am invitat colegii de birou la restaurant. Dupa vizitele la Tokyo, Shanghai si Indigo[1], aveam asteptari mari. Nu mai pun la socoteala Baracca.

De cum am intrat in “restaurant”, asteptarile mi-au fost spulberate. Lotus nu arata deloc a restaurant, ci mai mult a local unde poti sa servesti un “meniul zilei” la pranz[2]. Era un miros foarte puternic de mancare si se vedea din restaurant direct in bucatarie. Dar mirosul e simtul ce se obisnuieste cel mai repede, asa ca in scurt timp am trecut peste problema asta. Am zis ca daca tot am ajuns aici, hai sa-i dam “restaurantului” o sansa.

Ne-am asezat la masa si-am comandat niste sucuri pentru inceput, fiindca asteptam sa ajunga si sotia mea. Sistemul de comanda e ciudat. Trebuie sa notezi pe o hartie niste coduri din meniu, asociate fiecarui fel de mancare/bautura. Apoi trebuie sa platesti. Ok, am zis, hai ca trecem si peste asta, hai sa vedem totusi ce mancare e aici, ca doar pentru asta am venit. Foarte multe sortimente din meniu nu erau disponibile. Inteleg ca restaurantul e nou deschis (aprox 2 saptamani) dar totusi, jumate din meniu era lipsa. Iar motivul pentru care am parasit restaurantul e ca nu aveau nici un meniu vegetarian disponibil. Trebuie sa mentionez ca s-au oferit sa faca ceva vegetarian, inlocuind carnea cu ciuperci. Dar cumuland toti factorii de mai sus, am decis sa cautam un alt restaurant.

Probabil o sa revin la Lotus, sa incerc totusi mancarea, la pranz. Dar nu e un restaurant in adevaratul sens al cuvantului. Nu prea poti sa inviti pe cineva la o cina/pranz la Lotus. Te faci de rusine.

Intr-un final am ajuns la restaurant Matei Corvin (sau restaurant Intim dupa vechea denumire). Poze si opinii intr-un articol urmator.

[1] Indigo e cu specific indian, Tokyo si Shanghai cred ca e clar ce specific au.
[2] Preturile chiar erau de “meniul zilei”: ~ 12-15 lei pentru un fel de macare.

26 comments » | Restaurante

Prostia numita dublu test (pt detectarea sindromului Down)

September 2nd, 2012 — 1:08pm

Ok, articolul ăsta e în draft de 1 an, cred. Vroiam sa-l documentez mai bine, dar daca nu-l publicam acum, cred ca ar fi ramas in draft definitiv. Poate voi “salva” niste parinti de la stres.

La recomandarea medicului, sotia a facut acest dublu test. Lucru considerat standard, de altfel. Mai are rost sa mentionez ca a iesit pozitiv? A avut un scor de 1/25 când pragul de pozitiv e la 1/350. Oh, dar ce stresaţi am fost vreo câteva zile!

Imediat am început să căutăm pe net informaţii despre acest test şi despre sindromul Down. Până la urmă am ajuns la concluzia că se bazează prea mult pe statistică şi că pot să apară diverse erori. Apoi, doar întrebând printre cunoştinţe, am aflat că multă lume a fost diagnosticată pozitiv dar copii s-au născut normal, fără nici o problemă. Hmmm, cam multe diagnosticări false. Nu-mi mai amintesc exact, dar cred că după 2 săptămâni am scăpat definitiv de stres, fiind convinşi că nu avem un risc mai mare decât alţii.

Personal, cred că testul ăsta e o mare prostie.

Intre timp, pagina despre dublu test de pe wikipedia a fost redirectata spre pagina de triplu test. Iar la sfarsitul articolului gasim o modificare adusa in aprilie 2012, care spune asa:

In the UK, a double test is considered obsolete.

Asadar, in Anglia, nu se mai face dublu test! In sfarsit si-a dat cineva seama ca-s prea multe rezultate fals pozitive! Doh!

Comment » | Sarcina

Cluj – Donatii pentru o ambulanta Manastur – Grigorescu

September 2nd, 2012 — 12:41pm

Intotdeauna m-am intrebat de ce nu sunt mai multe “statii” pentru ambulanta. Ar trebui sa fie 2-3 ambulante in fiecare cartier. In fine. In urma unui accident, cineva a inceput o campanie de strangere de fonduri pentru o ambulanta dedicata cartierelor Manastur si Grigorescu.

Se doreste achizitionarea unei ambulante second-hand, ceea ce ar insemna 20.000 EUR plus alti 8.000 EUR pentru dotarea ambulantei.  Nu e o suma mare. Liviu Alexa – cel care a inceput campania – spune ca va dona 7.000 EUR, deci mai trebuie stransi inca 21.000. Gasiti pe aceasta pagina contul in care puteti dona. Eu am donat 50 RON.

Nu trebuie sa locuiesti in Manastur sau Grigorescu pentru a dona. Oricand si oriunde te poate lovi o masina.

Comment » | Cazuri sociale

Back to top