Archive for June 2013


Pastura sau painea albinelor

June 6th, 2013 — 1:55pm

In concordanta cu ceea ce am scris ieri despre antibiotice, am descoperit azi inca un produs natural si cu multe efecte bune. E vorba despre un produs apicol numit “Pastura” sau painea albinelor.
Vreau sa il incerc impreuna cu intreaga familie pentru proprietatile sale imunostimulatoare.

Am dat o cautare rapida pe net si am gasit multe articole despre pastura. Se spune ca pastura are o valoare terapeutica si antibiotica de 3 ori mai mare decat cea a polenului. Continutul sau ajuta la:

  • detoxifierea organismului
  • stimulearea imunitatii
  • tratarea anemiei
  • afectiunile ficatului
  • afectiuni ale sistemului nervos
  • tratarea calcemiilor.

Mai multe detalii despre pastura gasiti la o cautare pe net. Eu am folosit ca surse:

Comment » | Bebe, Diverse, Sfaturi

Alternative naturale la antibiotice

June 5th, 2013 — 4:25pm

Acum cateva saptamani am participat la un workshop foarte interesant care prezenta alternativele naturale la antibiotice.  Prezentarea a fost sustinuta de Dr. Oana Corfariu, un om foarte cald si un medic didicat. Mai multe despre activitatea ei puteti gasi pe sublimartnatura.wordpress.com.

Prelegerea a fost axata pe produse pentru cei mici. Doamna doctor ne-a descris produse care se pot administra incepand cu varsta de 6 luni. Evident, pentru orice produs trebuie recomandarea medicului dar e foarte bine de stiut ca exista astfel de alternative.

Cred ca e foarte util pentru parinti sa participe la astfel de prezentari deoarece multi medici recomanda prea usor folosirea antibioticelor fara a incerca si altceva inainte.

Doamna doctor ne-a prezentat produse cu proprietati multiple, de exemplu Colostrum Plus care se poate folosi pentru orice fel de infectii inca de la varsta de 6 luni. Are proprietati antivirale, antimicotice, se poate folosi pentru re-echilibrarea florei intestinale, in caz de enterocolita sau diaree.
Apoi am trecut in revista beneficiile argintului coloidal (exista pe piata diverse produse care contin argint coloidal in diverse concentratii).

Alte produse despre care am discutat sunt vitamina C, extractul din samburi de gref si tot felul de siropuri pentru tuse sau pentru bronsiolite.

Doamna doctor ne-a prezentat pe scurt si cateva alternative naturiste la antibiotice pentru adulti. A vorbit mai ales despre uleiurile esentiale cum ar fi uleiul de turmenic, ulei esential de cimbrisor/cimbru, ulei de oregano si altele.

Mi-a fost util acest workshop si va indrum sa consulati programul prezentarilor pe site-ul doamnei doctor, sau daca aveti probleme sa mergeti cu incredere la o consultatie.
Toate produsele despre care am vorbit mai sus nu se pot lua “dupa ureche”, ci precum in cazul medicamentelor trebuie un consult medical si in functie de natura afectiunii doamna doctor va poate recomanda un tratament naturist !

Un lucru foarte important este si faptul ca produsele pe care vi le recomanda doamna doctor se pot folosi de catre bebelusi, copii si chiar gravide. Tin minte cat de greu am facut fata unor raceli cumplite pe perioada sarcinii. Ce bine era daca stiam atunci de alternativele acestea naturale !

Comment » | Bebe, Diverse, Sfaturi

Back to top