Duminica trecută am tot aşteptat ca Ana să-mi ceară o nouă carte, dar lucrul ăsta nu s-a întâmplat. Cele 3 cărţi citite în timpul săptămânii probabil i-au stâmpărat setea de citit. De obicei citea doar o carte pe săptămână.

Nici luni nu a pomenit c-ar vrea o carte nouă. Dar marţi când ajung acasă văd că are deja o carte nouă. Când am întrebat-o de unde o are, aflu că a împrumutat-o de la o colegă de şcoală. Ana i-a dat colegei cartea Julie din neamul lupilor şi a primit în schimb Crăciunozaurul, scrisă de Tom Fletcher. Foarte fain, zic! Oricum îmi propusesem să cumpărăm mai puţine cărţi şi să începem să folosim abonamentul de la bibliotecă.

Crăciunozaurul - Tom Fletcher

Este o carte „serioasă”, are 321 de pagini. Până vineri a citit cam 3 sferturi din ea.

Vineri, Ana a mers cu şcoala la o expoziţie despre caligrafie la muzeul de artă. La ora 16 a ieşit de la expoziţie, ne-am urcat în autobuz şi ne-am îndreptat spre biblioteca judeţeană, sediul central din cart. Mărăşti (Cluj-Napoca). Am ajuns super rapid.

Ana avea deja legitimaţie de bibliotecă. Prin octombrie 2019, Raluca (soţia) a dus-o la biblioteca din cart. Zorilor. De atunci n-am mai mers. No… e mai greu dacă nu e deschisă în weekend - când îţi cere copila cărţi.

În fine, eu „mi-am făcut temele” şi ştiam deja ce cărţi să-i recomand Anei. Adică am intrat în catalogul online al bibliotecii şi am căutat cărţi de la editura Arthur, până am găsit una să-mi placă. Este vorba de Dosarul Popcorn, scrisă de Ana Rotea. M-am bucurat când am văzut că de fapt este o serie de 4 cărţi (obsesia mea cu seriile) şi speram să găsim măcar 2 exemplare la bibliotecă.

Dar să revin. Ajunşi în bibliotecă, Ana avea planul ei şi dorea să împrumute cărţi din seria Autobuzul magic, scrise de Joanna Cole. Avem acasă una din ele - Să explorăm simţurile. Din păcate nu erau disponibile aici, aşa că a trebuit să se orienteze spre altceva. Ne-am tot gândit ce serii mai avem acasă şi am putea să le continuăm. Ana a ales să continue seria cu Mary Poppins (de Pamela L. Travers) şi a ales volumele 3 şi 4. Primele două cărţi cu Mary Poppins le-am descoperit în 2019, în concediul de la Neptun.

Am ieşit de la bibliotecă cu astea 3 cărţi:

Mary Poppins şi Dosarul popcorn

Ajunşi afară, eu am comandat un taxi (Bolt) iar Ana s-a pus pe citit. Până am ajuns acasă, a citit deja 30 de pagini din Mary Poppins, iar până la culcare a citit-o pe toată (nu mai ştiu care din cele două). Sâmbătă a citit-o pe a doua, iar duminică (adică azi) a început Dosarul Popcorn. Între timp l-a pus deoparte pentru că a primit cadou de la bunica Didi alte două cărţi - şi a început să citească una din ele, că era tare curioasă. Încă n-a terminat nici Crăciunozaurul. Oh well…

La ora la care scriu articolul ăsta, Ana doarme. N-am apucat să o întreb nici ce notă dă cărţilor şi nici să pozez cărţile primite de la bunica.

Închei aici, mă duc să mai citesc câteva pagini din Fraţii Karamazov. Altfel risc să-mi atragă iar Ana atenţia că-mi ia o veşnicie să termin o carte :))

Ce fain e să fii copil, să n-ai nici o grijă şi să ai vreme să citeşti cât ai tu chef.

Mary Poppins, Dosarul popcorn, Crăciunozaurul