Am fost acum vreo 2 săptămâni 4 săptămâni (e de ceva vreme în draft...) cu colegii de servici la restaurantul Baracca din Cluj-Napoca, pe str. Napoca. Am mai fost la Baracca acum vreo 2-3 ani, însă nu mai țin minte mare lucru. Știu că mâncarea a fost foarte bună, dar nu mai țin minte ce am mâncat sau care a fost experiența generală. Așa că m-am hotărât, de acum înainte o să scriu un blogpost când îmi place un restaurant. Baracca nu doar că mi-a plăcut, ci chiar m-a uimit, atât pe mine cât și pe colegi.

Ce s-a comandat...

Supă cremă de mazăre:
baracca-supa-crema-de-mazare

Două porții de piept de rață cu pere confiate:
baracca-piept-rata-pere-confiate

Orez cu fructe de mare:
baracca-orez-cu-fructe-de-mare

Piept de pui în crustă hribi:
baracca-piept-pui-crusta-hribi

Eu am avut una din porțiile de piept de rață cu pere confiate. A fost FA-BU-LOS! Bineînțeles, cu toții am gustat câte puțin și de la ceilalți și tuturor ni s-a părut foarte bună mâncarea.

Noroc că am facut o poză și la meniu, altfel nu rețineam numele preparatelor până la momentul scrierii articolului.

baracca-meniu

Meniul e destul de restrâns. Nu sunt foarte multe opțiuni, însă după ce a sosit mâncarea, am înțeles și de ce.  Din păcate n-am fost destul de inspirat să pozez și restul paginilor, așa că nu mai știu ce am avut la desert.

baracca-desert1

baracca-desert2
Preparatele de mai sus + două deserturi și ceva ceai & limonadă au costat ~290 lei. Destul de scump, însă experiența a fost pe măsură. Când a venit nota de plată am văzut și numele firmei: Baracca Food Design SRL. Într-adevăr, își merită numele.