Inainte sa nasc ma intrebam adesea ce voi face eu toata ziua ? Eram sigura ca voi avea timp sa fac de mancare, sa calc, sa fac ordine prin casa, deoarece imi imaginam ca un bebelus doarme, mananca, se joaca, plange foarte putin sau altfel spus nu imi imaginam ca Ana imi va ocupa peste 90% din timpul unei zile. In primele 5 luni procentul se apropia de 99%.
Intr-o zi inainte sa nasc mama mi-a spus sa nu imi imaginez asa ceva. "Tu crezi ca bebelusul va fi ca un bibelou, sa stea unde il pui si sa nu faca nimic?" - mi-a spus mama.

Ana a venit pe lume si lucrurile au luat un alt curs. In primele 4 luni imi petreceam o mare parte din zi cu Ana la san. Trebuie sa recunosc ca ma si odihneam deoarece o alaptam intinsa in pat.

De aproape o luna am inceput diversificarea. Acea diversificare la care eu si inca niste prietene visam de mult. La ce probleme am avut cu alaptatul, vedeam diversificarea ca pe ceva extraordinar si numaram lunile ramase pana la inceperea ei.

Ei bine, dupa 4 saptamani de diversificare consider ca alaptatul este mult mai usor. Alaptatul e ceva extraordinar si nu pot descrie in cuvinte sentimenul pe care il am cand alaptez.

Am fost la un curs de diversificare, deci pot spune ca oarecum m-am pregatit. Dar, in cazul nostru este nevoie de enorm de multa rabdare pentru ca Ana sa accepte cateva lingurite de pireu sau de fulgi in lapte de-al meu.
O pun in scaunul de masa, incep sa ii cant sau sa ii spun poezii, sau ii dau ceva sa se joace, sau mananc si eu din bolul ei, si asa reusesc sa ii dau cateva lingurite. Suntem la stadiul de 5-7 lingurite. Am cam incetat sa numar linguritele mancate de Ana, pentru ca vreau sa fac din masa ceva placut, un joc si nu ma mai pot concentra la numarat lingurite :). Trebuie sa spun ca dupa masa bucataria trebuie spalata, Ana trebuie spalata si eu am nevoie de un dus uneori.

Am incercat sa ii dau mancarea bucatele dar se ineaca si deocamdata cand sunt singura acasa nu ii dau bucatele. Eu sunt optimista si ma bazez mult mult pe alaptat. Daca pana la un an voi avea 2 mese diversificate complet o sa fiu tare bucuroasa.

Am scris acest post acum o luna cand Ana avea 7 luni. Urmeaza poate o poveste scurta intr-un alt post despre cum e sa fii mamica la 8 luni.