De vreun an sau doi, Ana și-a format un obicei: în fiecare weekend ne cere să-i cumpărăm o carte. Când doarme Victor de amiază, eu merg cu ea la librărie (de obicei la Cărturești în Iulius Mall).

Azi fiind sâmbătă, de cum Victor a urcat în dormitor, o aud: „tatăăă, îmi iei o carteee?”. E greu să refuzi asemenea cerințe, nu-i așa? Tocmai a terminat de citit seria de 6 cărți cu motanul Winston, scrise de Frauke Scheunemann. I-au plăcut foarte mult iar acum eram în căutare de ceva nou. De obicei Ana căuta cărțile direct în librărie. Acum, pentru prima oară am deschis carturesti.ro și i-am arătat ceva cărți. S-a uitat la mai multe iar apoi am stabilit împreună că o să cumpărăm Jurnalul unui puști, scris de Jeff Kinney.

Odată ajunși în Cărturești i-a sărit în ochi noua carte a lui Alec Blenche: Erus și Valea Recunoștinței:

Erus și Valea Recunoștinței, Alec Blenche

Mai avem și celelalte 3 cărți din colecția Erus (Erus și Valea Generozitătii, Erus și Valea Răbdării, Erus și Valea Iubirii) așa că Ana a pus imediat mâna pe carte. Eu, care nu mai știam exact ce cărți aveam acasă, o întreb:
– Asta nu o avem deja?
– Nu
– Ești sigură? (pățisem înainte că a vrut să-și ia aceeași carte de 2 ori, doar sub alt format)
– Da, acasa avem Valea X, Y, Z (nu le mai enumăr încă o dată)
– Bine, hai să vedem și Jurnalul unui puști

Am găsit și Jurnalul unui puști. Ana a citit 2 pagini din el și a preferat să cumpere cartea cu Erus. Celelalte 3 cărți cu Erus au fost foarte faine, i-am citit și lui Victor din ele deci eram liniștit că și Valea Recunoștinței va fi ok. De obicei am stresul ăsta - să fie o carte potrivită pentru vârsta ei. Jurnalul unui puști nu eram 100% sigur că potrivit (deși este un bestseller). Aveți careva acasă cartea asta? Cum e?