Din august n-am mai „contorizat” cărțile citite de Ana. Nu știu de ce, dar mi s-a făcut așa o leneeeee! Și probabil n-aș fi scris articolul ăsta dacă n-ar fi verișoara mea - Dana. Este psiholog școlar la o grădiniță (din Cluj) și din martie a deschis un canal de YouTube în care citește povești pentru copiii de la grădinița unde lucrează.

Și dacă tot citea povești, Dana s-a gândit să facă un pas în plus și să scrie o carte. Așa s-a născut cartea 10 Visătoare.

10 Visătoare - Dana Ryffel

Cartea conține 10 povești iar Ana a citit 5 din ele - în format digital - înainte să apară varianta tipărită. De azi este disponibilă și varianta tipărită care se poate comanda de aici, deci Ana o să le citească în curând și pe restul.

Când am întrebat-o pe Ana ce i-a plăcut la povești, mi-a zis că i-a plăcut faptul că fetele nu se lasă până când nu își îndeplinesc țelul. I-a mai plăcut și faptul că fetele iubesc natura. Am citit și eu 2 dintre povești și pot să spune că poveștile sunt făcute să spargă tiparul că fetele se joacă cu păpuși și preferă culoarea roz. Pentru Ana, poveștile au fost mult prea scurte față de ceea ce citește ea acum, deci le-a „devorat” rapid. Însă pentru mulți alți copii probabil că sunt suficient de lungi, fie că citesc ei, fie că citesc părinții.

Îi urez Danielei să se bucure de cititori și să mai scrie și alte cărți :)

Trecând peste acest „moment publicitar” :))) a trebuit să scormonesc memoria și biblioteca să găsesc cărțile citite de Ana în ultima perioadă.

Țin minte că Ana a primit seria de 8 volume din Exploratorii - de Erin Hunter de la finii noștri Laura și Pavel (mulțumim!) chiar după ce ne-am întors de la botez.

Exploratorii - 8 volume - Erin Hunter

La început de noiembrie a fost ziua Anei și a primit o grămadă de cărți. A primit cărți de la colegii de școală dar și de la celelalte perechi de fini, doar că nu mai țin eu minte care carte de la cine a fost primită. Așa că… Diana și Rareș, Romina și Mihai, nu mă înjurați :))

Astea-s doar cele pe care le-am „mirosit” că-s noi și nu le cunoșteam dar cu siguranță mi-au scăpat câteva. Plus că mai sunt câteva primite tot de ziua ei pe care încă n-a apucat să le citească.