Din 6 până în 27 august am fost la țară, într-un sat de lângă Beclean (BN), unde buni Didi are casa părintească. În ultimii ani a tot recondiționat-o. Prima dată a făcut baia, apoi în fiecare an câte o cameră. Anul ăsta tocmai a terminat de recondiționat ultima cameră. Într-un an a făcut un loc de joacă acoperit, pentru copii.

Am fi mers într-un concediu „normal”, chiar dacă-i pandemie. Dar visam de 2 ani să cumpărăm un teren din spatele casei și fix acum s-a ivit ocazia. Așa că am preferat să sărim peste concediu și cu banii respectivi să plătim taxe notariale & stuff (fingers crossed, că încă n-am semnat actele).

În lipsa unui concediu, the next best thing a fost să mergem la țară. Ne-am împachetat și calculatoarele (we’re desktop people) că vroiam să lucrăm în timpul ăsta și am pornit cu mașina plină ochi.

Înainte de asta mai trimisesem un pat și un scaun de birou, cu o dubiță. Și am lăsat bicicleta Anei acolo, la o vizită anterioară. Lui Victor i-am cumpărat o bicicleta nouă. De câteva luni merge foarte bine, iar bicicleta veche a Anei îi era prea mică.

Satul este retras de la drumul principal iar copiii s-au putut da pe biciclete nestingheriți. Acolo au ceva prieteni, atât localnici cât și veniți la bunici, așa ca ei. Se jucau de dimineața până seara.

Profitând de faptul că n-am avut grija copiilor, eu am fost lipit de calculator mare parte a timpului. Raluca a mai făcut mișcare, a lucrat prin grădină, a mers cu copiii „la apă” și altele.

Am dus cu noi și ceva cărți (bineînțeles!) dar cu toată joaca, Ana nu se satură de citit. La 3 zile după ce am ajuns am primit un newsletter cu voucher de 10% de la Editura All și-am zis că-i momentul să testez cât de bine livrează curierii în zonele rurale. Spre surprinderea mea, UrgentCargus a livrat mai repede decât în Cluj (cu câteva ore, but still). Am comandat prima serie din Supravietuițorii - de Erin Hunter (scris de același grup de autori care au scris și seriile cu Pisicile Războinice).

Supravietuițorii - prima serie - Erin Hunter

Prinzând curaj, am mai făcut și alte comenzi. Raluca a comandat ceva de la Next. Livrarea cu DHL a fost deasemenea super rapidă. Doar FAN Courier a venit cu 3 zile întârziere - cam la fel de prost livrează și în Cluj :))

Cărțile cu Supravietuițorii au fost devorate repede, așa că Raluca a mai făcut o comandă pentru cartea 20 din Pisicile războinice (recent apărută, restul până la 36 încă nu-s traduse). Deasemenea, pentru ea și-a cumpărat cartea lui Michelle Obama - Povestea mea.

Pisicile războinice - XX Sub semnul stelelor - Erin Hunter

Ana a terminat rapid cartea 20, apoi a găsit una din cărțile cu Habarnam în biblioteca bunicii.

Habarnam în orașul soarelui - Nikolai Nosov

După ce a terminat-o și pe asta, se cam plictisea, așa că a început să citească Povestea mea.

Ana citește Povestea mea de Michelle Obama

Noroc că-i ditamai cartea și încă mai are de citit din ea :))

Am citit și eu 2 cărți dar nu le pun aici. Mi-oi face cândva timp să scriu pe blog-ul personal, că-s cărți de business.

Am venit la Cluj de 2 ori. O dată să-mi fac niște analize medicale (au ieșit mai bine, dar încă am pietricele în colecist) iar a doua oară la ziua de naștere a lui Bogdan (cel mai bun prieten al lui Victor). Aici a trebuit să mă abțin de la astea:

Ce nu se vede foarte clar în poză: scoici și creveți. Le țin minte gustul de anul trecut. Yummy! But not for me!

În toată perioada asta eu m-am delectat cu bunătăți din grădină, gătite de buni Didi. Dimineața neapărat o mămăligă cu ceva tocăniță de legume. Și apoi de toate: mazăre, fasole, cartofi, varză, ceapă, roșiiii… ah ce roșii bune!

Gata, închei aici cu alte poze din „vacanță”, că mi se face foame.