Au trecut deja 2 săptămâni de când am fost la cursul ținut de Otilia Mantelers însă abia acum am găsit timp să scriu.

Sincer, nu știam la ce să mă aștept de la curs, dar soția a zis „du-te” și mă bucur că am ascultat-o. Ea a fost cu o zi înainte la un curs despre somnul copiilor - tot cu Otilia - și i-a plăcut foarte mult.

Mi-a plăcut și mie cursul, dar am oarecum sentimente mixte. Otilia practică playful parenting și face terapie prin joacă. Eu am început de ceva vreme să citesc Playful Parenting (link Amazon) și sunt aproape la final, așa că la curs m-am simțit ca la școală: am citit lecția înainte dar experiența și ghidarea profesorului sunt ceea ce fac o lecție reușită. Asta mi-a plăcut.

Nu pot să zic că avem probleme mari cu Ana - de cele mai multe ori ne înțelege și nu suntem forțați să-i impunem limite. Suntem norocoși, ceilalți părinți de la curs povesteau tot felul de lucruri. Și poate asta a fost partea oarecum negativă a cursului - Otilia a permis prea multe întrebări, lăsându-mi impresia că nu a fost timp destul pentru a termina tot ce și-a propus. Hmm... probabil că dacă eram unul din părinții cu multe întrebări partea aceasta mi s-ar fi părut pozitivă :)

Oricum, dacă aveți ocazia să mergeți la vreun curs la Otiliei, vă recomand s-o faceți.