Wow, a trecut mai bine de o lună de la postarea anterioară. Chiar mi-a pierit pofta de scris.

Acum am recitit-o și mi-am adus aminte că după vreo 2-3 zile am mers până la birou să mai iau una/alta (căști, tastatură pe fir în caz că se termină bateriile, etc). La birou am găsit vreo 5-6 pachete de hârtie igienică și tare m-am bucurat :)). Tot la birou am găsit și dezinfectant (thanks Alex!) iar câteva măști a cumpărat Ralu. După câteva zile am găsit câteva măști FFP1 din alea de costrucții, în trusa de scule :)

Lucrăm amândoi mult mai mult decât înainte, când mergeam la birou. Pauze puține, concentrarea mai mare, lucrat noaptea până la 2-3 AM. Dar nu ne plângem, ne bucurăm că suntem printre norocoșii care au încă de lucru.

Deși la birou mi se părea normal să vorbesc pe chat cu colegii din alte încăperi, acasă încă mi se pare ciudat să vorbesc cu Ralu pe WhatsApp, ea într-o cameră, eu în alta :)

Anyway… comut înapoi pe modul de jurnal. Noroc că am făcut poze, că altfel mi s-a părut că am lucrat non-stop la calculator.

Pe 23 martie a fost diatamai zăpada. Încă n-am dat jos instalația de pe brad, așa că am pus-o în funcțiune. Because… why not?

Zapada in 23 martie 2020

În aprilie, buni Didi a mers la țară două săptămâni (1 + 1) ca să are și să planteze grădina (yey, o să avem ce mânca la toamnă). Am dus-o și-am adus-o eu cu mașina. Prima oară, la întoarcere, ne-a oprit poliția și ne-a sugerat ca data viitoare să avem la noi un act de proprietate pentru terenul agricol. A doua oară ne-am conformat, dar au fost de ajuns declarațiile.

A fost mai greu săptămânile alea când era ea plecată, dar… au trecut.

Avem o bandă de alergat pe care o folosim foarte puțin de când a început pandemia, în mod paradoxal.

În unele nopți am o problemă cu adormitul. Înainte de pandemie se întâmpla chiar să adorm înaintea copiilor :))

Ana citește enervant de mult. Uneori aș vrea să se joace mai mult cu Victor. Seara și în weekend-uri ne jucăm cu toții Nu te supăra frate și Sequence for kids. Ne distrăm de minune dar Victor se mai și supără :))

Sequence for kids boardgame

Anei i-am comandat seria a 2-a din Pisicile Războinice. Curierul a ajuns într-o vineri. Până marți seara a citit toate cele 6 cărți. Tot în aceeași zi de marți a ajuns alt curier, cu alte 2 cărți: George și Big Bangul și George și Luna albastră, ambele scrise de Lucy și Stephen Hawking. Le-a citit și pe astea repede. Nu mai știu cât a durat că nu mi-am luat nici un reper. De atunci recitește cam tot ce prinde prin bibliotecă, dar în special Pisicile Războinice.

Cărți Pisicile Războinice și 2 cărți George

Eu am terminat de citit primul volum din Frații Karamazov, de Feodor M. Dostoievski (în sfârșit!) și am început al 4-lea volum din seria Fundația de Isaac Asimov - Marginea fundației. Yey! Dacă o să mă plictisesc vreodată teribil, poate scriu o critica literară la Frații Karamazov :))

Marginea Fundației - Isaac Asimov

Când se termină pandemia asta, trebuie să ne cumpărăm o bibliotecă nouă.

Dar de ajuns cu cititul, că am făcut și altele.

Am cumpărat 10 „brăduți” (chiparos leyland) și i-am plantat în fața casei, să facem un gard verde. Alternativa era să înălțăm și să schimbăm gardul. Am zis că preferăm verdele. Cu ocazia asta am aflat că în Oradea unele lucruri sunt la jumate de preț față de Cluj. Da, i-am cumpărat de la o firmă din Oradea iar transportul a fost gratis că aveau de făcut un alt transport foarte mare în zonă.

Victor în fața casei

Într-un weekend am construit o „groapă de nisip”. Aveam niște nisip rămăs de la diverse lucrări iar copiii se jucau în el. Problema era că în el se „jucau” și pisicile din zonă. Era depozitat într-un colț de curte, greu de acoperit. Când am văzut cât rahat este în el… m-am enervat.

Groapa cu nisip

Acum acoperim groapa cu un pexiglas, dar o să fac un capac din scânduri, cu balamale.

Ca să mai diversificăm joaca copiilor, le-am cumpărat o trambulină. Rezistă la 150kg, deci… o s-o încercăm și noi adulții, cândva.

Trambulină

De când s-a mai încălzit vremea, am început să ieșim pe dealurile din apropiere. Am fost tare inspirați că am luat casa foarte aproape de natură. Copiii adoră ieșirile astea.

La înălțat zmee

Pe dealuri

Prin noroaie

Mi-am luat și eu cizme de cauciuc, să pot intra prin noroaie alături de ei :)

Raluca continuă să facă pâine cu maia iar ieșirile pentru cumpărături sunt foarte rare. Am mai comandat alimente și online.

Pâine cu maia

To be continued…