Ne-am întors recent din Barcelona unde am petrecut un concediu minunat. E plin internetul cu articole despre ce poți să vizitezi pe acolo, articolul de față nu se vrea nicidecum unul cu recomandări – n-are rost să mai tocesc și eu tastele pe subiectul ăsta (deși s-au consumat câțiva biți în stocarea pozelor).

Deci primul cel mai important lucru dacă mergeți în Barcelona este să…

vă luați o cameră de hotel cu balcon! Nu glumesc. Dacă mergeți vara și plănuiți să mergeți și pe plajă, neapărat să vă gândiți la aspectul ăsta. Noi nu ne-am gândit și ne-a fost greu să uscăm orice era ud.

Al doilea cel mai important lucru este să duceți cu voi cât mai multe din porțelanurile părinților / bunicilor. Dacă mi-ar fi spus cineva lucrul ăsta… i-aș fi rămas etern recunoscător. Ok, cu asta glumesc, dar am rămas mirat când am văzut asta într-un magazin de suveniruri:

Cu un iepuraș din ăsta aproape că-ți plătești camera de hotel. Dacă aveți ceva mai fancy, gen o rață cu pui, v-ați scos! Nici pisicile cu pui nu-s chiar ieftine.

Lasând glumele la o parte, Ana a fost foarte interesată de Gaudí, așa că a făcut un proiect despre el la școală (înainte să plecăm). În felul ăsta, am aflat multe lucruri despre el înainte să ajungem acolo.


Barcelona e faină, dar am văzut și partea mai puțin frumoasă, plină de graffiti și mirosind a urină.

Foarte probabil că turismul are și influențe negative (vedeți cele 3 poze cu graffiti adresat turiștilor). Posibil că din milioanele de turiști care vin anual, câteva sute de mii își fac nevoile pe la colțuri după ce se îmbată bine. Cartierele vechi – care erau pline de camere de supraveghere – nu miroseau.

Mai am și poze cu dezastrul lasat în urmă pe plaja Barcelonetta în urma unui chef de sâmbătă seara, dar nu le pun aici că prea ne umplem de energie negativă. E suficient graffiti-ul :))

Hai să trecem la chestii mai pozitive. Sagrada Familia - toată lumea știe de ea, am vizitat-o și noi, bineînțeles. N-ai cum să ajungi în Barcelona și s-o ratezi.

La subsol era un „muzeu” în care era explicată arhitectura lui Gaudí și felul în care s-a inspirat din natură. Foarte mișto.

Am mai vizitat Parcul Güell (creat de Antoni Gaudí). Dacă la Sagrada Familia știam că biletele sunt limitate și e mega aglomerație, ne-am gândit că într-un parc n-ar trebui să fie probleme cu accesul. Nope, wrong! Am ajuns acolo și toate biletele erau sold-out. Oh well, ne-am întors în altă zi să vizităm această minunăție de parc:

Continuând cu operele lui Gaudí, am vizitat alte 4 case realizate de el. Doar la una din ele (Bellesguard) am intrat și în interior. La celelalte fie am ajuns după ora închiderii fie era prea mare tariful și am considerat că nu merită. Din păcate n-am mai apucat să vizităm Palatul Güell.

Nici prin centrul vechi n-am apucat să ne plimbăm cât ne-am fi dorit. Dar mai plănuim oricum o vizită, după ce reușesc oamenii ăștia să termine Sagrada :)

Am mai fost la Poble Espanyol, care e un fel de muzeu cu case de pe tot teritoriul Spaniei. Inițial mă gândeam că o să fie ceva gen cum e muzeul satului la noi dar a fost complet diferit. În caz că vreți să cumpărați, aici am văzut iepurașii de porțelan :D

Bineînțeles, n-am avut cum să ratăm nici Aquarium.

Am mers și pe Montjuic. Pe când să facem poza de la baza fântânilor, le-au oprit :))

Vizita ne-am încheiat-o cu „muzeul” de științe Cosmo Caixa. Fusesem și înainte cu câteva zile dar n-am reușit să stăm decât vreo 2 ore așa că am revenit. E genial ce au reușit să construiască acolo. Genial atât pentru copii dar și pentru adulți. Mi-ar place să văd așa ceva și în Cluj. Cc d-nul Boc, că tot ați comparat Clujul cu Barcelona (LOL).

Din poze nu vă puteți imagina toate experimentele pe care le puteți face înăuntru. Nici n-am stat să fac poze la toate că încă aș fi acolo.

La final, alte poze aleatorii. Poze cu mâncare nu pun, a fost bună și paella dar cea mai bună mâncare am mâncat-o la un restaurant sirian :))

Mulțumim Mihaela, Ovidiu, Alex și Matei că ați fost alături de noi, a fost bestial!

Mulțumim și Blueair că a ținut cursa București - Cluj vreo 30 de min până am ajuns și noi. Bine… zborul Barcelona - București (tot Blueair) a întârziat 2h dar puteau să fie măgari și să nu ne aștepte. A fost o alergare prin aeroport ca în filme :))

Voi ce-ați mai vizitat prin Barcelona? Ce-am ratat și-ar trebui să planificăm pt sfârșitul deceniului când termină catalanii de ridicat biserica?