De mai bine de 2 ani n-am mai scris pe blog despre ce mai citește Ana. Iar lumea a început să ne întrebe: tot la fel de mult citește Ana? Și răspunsul este da! În momentul ăsta citește seria Harry Potter – a 4-a oară!

De Crăciun i-am luat cadou cartea cu numărul 8 din seria Harry Potter, dar nu s-a apucat s-o citească imediat pentru că începuse deja să recitească seria :)))

Harry Potter - 8 volume

Când eram în concediu la ski o citea deja a 3-a oară. Acum că am început să ne uităm și la filme, a început s-o citească a 4-a oară. Crazy! Ana a dorit să vadă și filmele, așa că… i-am cerut Anei 25 lei ca să facem abonament (și) la HBO Max :D La primul episod ne-am uitat și împreună cu Victor dar a fost cam înfricoșător pentru el. La următoarele ne-am uitat doar eu cu Ana.

Vă amintiți cum la grădiniță (pe vremea noastră) înainte de fiecare masă educatoarea ne spunea:
– Poftă bună!
iar noi răspundeam cu
– Mulțumim și la masă nu vorbim!
?

Ei bine, la noi în casă a trebuit să facem o regulă similară. Doar că e așa:
– Poftă bună!
– Mulțumim și la masă nu citim

Okay, cel puțin încercăm. Dacă aș fi primit 10 lei de fiecare dată când a trebuit să-i zic Anei să pună cartea deoparte când e la masă, acum aș fi un om bogat! Not kidding!

Ana citește și mănâncă

În noiembrie a fost ziua Anei (a împlinit 11 ani) și a primit o tonă de cărți. Printre ele și seria cu Percy Jackson și Olimpienii scrisă de Richard Riordan. A citit-o și pe aia, toată. Iar acum că citește a 4-a oară seria Harry Potter, mă gândeeeesc căăăă… ar fi vremea să-i comandăm niște cărți noi.

Am primit următoarele recomandări:

  • seria Materiile întunecate de Philip Pullman
  • seria Terramare de Ursula K. Le Guin
  • Anne de la Green Gables, de Lucy Maud Montgomery

Dacă aveți recomandări de alte cărți faine pentru vârsta asta, vă rugăm să ne spuneți.