Am planificat vacanța cu mult înainte și abia am așteptat să luăm o pauză de la stresul coditian. Pare că ăsta ar fi secretul - planificarea dinainte. Că nu prea suntem spontani să ne decidem de pe o zi pe alta să mergem undeva. Noroc cu nașii noștri care ne mai scot prin lume :)

Tot cu ei am ieșit anul trecut la poiana cu narcise din Tecșesti - care a fost o drumeție super lungă dar faină. Anul ăsta ne-am echipat mai bine, copiii erau mai mari, totul se anunța super - și așa a fost!

Ne-am cazat la pensiunea Sub Piatră. Mâncare bună, mic dejun cu dovlecel și conopidă pane (printre altele), produse din ferma proprie. Condiții decente în camere. Un spa cu ceva mai mult clor - dar oricum a fost spre bucuria copiilor.

Am ajuns miercuri după masă. Joi a cam plouat dar am reușit să facem o drumeție scurtă la peștera Huda lui Papară. Din păcate peștera nu este deschisă vizitatorilor, dar ne-am bucurat oricum de peisaje.

Vineri am păcălit ploaia și am reușit să vizităm Cascada Vânătările Ponorului. La întoarcere am făcut un ocoliș la un punct de observare. Altfel ar fi fost prea scurt traseul :))

Vineri seara ni s-a mai alăturat o familie. Trebuia să fim 5 familii în total dar era de asteptat că unii copii o să se îmbolnăvească. În fine, sâmbătă a fost „ziua cea mare” - drumeția la Cascada Șipote! Am prins o vreme foarte faină iar ploaia a venit fix după ce ne-am întors la cabană.

Nu, câinele din poze nu e Sam. Ne-ar fi plăcut să-l luăm cu noi dar ar fi fost dificil cu „cazarea”. În drum spre cascadă am fost conduși de 5 câini. Nici unul din ei nu s-a mai întors cu noi (s-au întâlnit și cu alti drumeți) dar sperăm că își știu drumul spre casă.

Cascada e absolut minunată!